RING OSS - 033-323 73 35

Takläggare Borås

RING OSS - 033-323 73 35

Tegel- och papptak

tegeltak i Borås

Erbjuder även ert företag tegeltak- och papptak? Då kan ert företag även använda er av informationen nedan anpassat efter ert företag. Vi profilerar gärna ert företag mot ett annat verksamhetsområdet också. 

Erbjuder ni tjänster som takläggare i Borås? Kontakta oss, vi hyr ut den här sidan åt er med redan bra ranking och skapar nya kundkontakter!

Vilket slags tak önskar du dig? Det är en del faktorer som spelar in när det kommer till val av material till yttertaket. Materialet till ett tak, bör du välja beroende på fastighetens arkitektur, och vad som blir snyggast mot den fasad som du har. Men ingen kan sätta emot att prisbilden påverkar valet av material till taket. Därför tar vi här upp de slags tak som är billigast och dyrast. Kanske det hjäper vid valet av material genom att ställa dem mot varandra?

Tegeltak

Tegeltak kostar en bra slant mer än papptak, och det håller bra mycket längre än papptaket. Så egentligen spelar kostnaden – i det långa loppet – inte så stor roll. Initialt spelar det mycket stor roll, däremot kan du som är husägare, se det som en investering i det hus som du äger. Tegeltak kostar mellan 500-800 kronor/kvadratmeter. Allt beror på vilket tegel du väljer. Just när det kommer till tegel, är det många andra material som du behöver köpa; råspont, ställningar, plåt till isolering etc.

Papptak

Papptak låter antagligen billigare och med sämre kvalitet, än vad det egentligen är. Nu är ju inte papptak, av varken papper eller kartong. Det är istället som att (nästan) asfaltera sitt tak, om man ska hårddra det hela. Skivor av papp, bränns fast med värmepistol och läggs över vartannat. På så sätt blir taket mycket tätt och skyddas från nederbörd. Fördelarna med papptak är den att du får fina, platta linjer på taket. Papptak blev mycket populärt under 1950- och 60-talet, och populariteten har hållit i sig ända sedan dess. En fördel med papptak är priset, som är flera tusenlappar lägre, per kvadratmeter, än tegeltak. Väljer du Mataki Unotech takpapp kan det kosta kring 135 kronor/kvadratmeter.

Oavsett vilket material som du önskar till ditt tak, är det alltid bäst att rådfråga oss först. Ta därför kontakt och berätta om dina byggplaner.

vi lägger papptak